Wedstrijdverslag Blauw-Wit 2 – PKC 2

Om 12:28 klinkt hier het eerste fluitsignaal, de spelers maken zich klaar voor de wedstrijd. De vrije ballen en strafworpen worden nog geoefend en de scheidsrechters spreken elkaar nog kort. Er hangt hier een gezellige maar ook gespannen sfeer, het is natuurlijk niet zomaar een wedstrijd. Op afstand naast mij zitten de spelers van Blauw-Wit 1, zij moeten gescheiden zitten van de spelers van Blauw-Wit 2, en ook afgezonderd van de pers en andere bezoekers.

Je merkt vanaf minuut één dat het een fysiek duel gaat worden. PKC komt al na twintig seconden achter door een afstandsschot van Daphne Roelofs. Niet veel later weet Emma Klopmaker met een mooie korte kans de stand weer gelijk te trekken. De score gaat op en neer, wanneer Blauw-Wit met een doelpunt voor komt de staan mikt PKC er weer een balletje in, en zo andersom.

Met nog tien minuten op de klok krijgt PKC een vrije bal, weggegeven door van der Kuil. Daan Koppenol staat met de bal in de hand maar mist deze kans. Nog geen minuut later krijgt PKC weer een vrije bal, ditmaal de overtreding van Vlietstra. Opnieuw krijgt Koppenol de kans, maar voor de tweede keer mist hij. Elise Brinks kan de bal uit de aanval van PKC halen en speelt de bal verder, na een aantal passes weet Kaj van Alphen zichzelf los te stappen van zijn tegenstander en legt de 6-7 erin. In datzelfde vak zie je veel mooie dubbels van Kaj en Enzo, dit betaalt zich uit wanneer Kaj een strafworp mag nemen en deze er ook keurig in mikt, 7-7 de stand.

Het scorebord zal niet lang het gelijkspel tonen, gelijk vanaf de eerste worp speelt Meijerman de bal naar achter in het veld, deze wordt gevangen door van der Touw en legt daar de 7-8 in het mandje. Er komt een time-out, de spelers worden bijeengeroepen en de coaches spreken de selecties toe. Enzo van Beugen neemt de bal uit en staat daarmee aan de basis van een razendsnelle aanval. Binnen tien seconden, en met slechts vijf balcontacten weet van Alphen de korf te vinden en knalt weer maar eens een aansluitingstreffer in.

Een onderscheppende actie van van der Touw in het aanvallende vak van Blauw-Wit is de basis voor de volgende goal. Oosting weet de bal na lang vasthouden bij de aanval te krijgen en met het eerste schot uit die aanval weet Roelofs PKC in de dubbele cijfers te schieten, 8-10. Door een strafworp zorgt van der Kuil nog voor een puntje erbij op het scorebord voor de Amsterdammers. Vrijwel direct na deze aansluitingstreffer weet Randy Oosting nog met één handje een doorloopbal te scoren, maar dat is niet te laatste treffer in de eerste helft. Zowel de goal van Oosting, als de komende 10-11 van de hand van Enzo vallen in de laatste 30 seconden van de eerste helft.

Na de rust weet Enzo de stand weer gelijk te maken en met een afstandsschot noteert hij zijn derde goal van de wedstrijd. Na drie minuten spelen in de eerste helft horen we de schotklok pas voor het eerst afgaan. De Amsterdammers nemen een voorsprong, Vlietstra zorgt via een strafworp voor de 12-11, Oosting voor de 12-12 maar dan krijgen we een wervelwind aan doelpunten. In zeven minuten tijd neemt de thuisspelende ploeg ook een voorsprong van zeven doelpunten.

Met nog twaalf minuten op de klok voel je de spanning. Blauw-Wit groeit in de tweede helft, ze spelen sterker en dat zie je aan de spelers. Twee minuten later krijgt PKC een vrije bal maar Meijerman weet deze kans niet te benutten en de stand blijft staan op 20-13 voor Blauw-Wit. Annelotte Roozenboom weet even later wel de bal in de korf te krijgen met een strafworp en zo is de marge nu weer acht doelpunten. Zeven minuten resterend in de tweede helft en dan duwt de nummer 18 van PKC, Daan Koppenol de nummer 18 van Blauw-Wit, Jeffrey Vlietsta onderuit. De scheidsrechter bestraft deze actie met een groene kaart en Koppenol mag vijf minuten op de bank plaatsnemen.

Naarmate de tweede helft blijft vorderen zie je dat bij Randy Oosting de irritatie toeneemt. De nummer 8 van PKC lijkt niet blij te zijn met de stand en het spel van zijn team. Een aantal rare acties en slordige passes beginnen op te vallen. Met nog vier minuten op de klok neemt Thom van der Ree een vrije bal, maar mist deze. Diezelfde van der Ree probeert het later nog achterstevoren, met een hand, onder de paal, maar ook deze sierlijke actie wordt helaas niet beloond. Randy Oosting schiet zijn frustratie er nog maar eens uit en knalt de laatste bal van de wedstrijd er in. De Amsterdammers winnen met 24-16.

De spelers geven elkaar een boks, scheidsrechters worden bedankt met een duimpje of een boks, bij Blauw-Wit heerst er een enthousiaste sfeer, maar je merkt de focus gelijk voor de wedstrijd hierna. Het spannendste komt nog.

Verslag door Jarno de Jongh