Wijzigingen zaalcompetitie

De Rijksoverheid maakte vrijdagavond bekend dat er in ieder geval tot 19 december 2021 niet na 17.00 uur gesport mag worden. Daaropvolgend heeft het KNKV gekeken hoe het z’n leden zoveel mogelijk mogelijkheden kan bieden om te kunnen blijven sporten.

Een totaaloverzicht van de gevolgen voor de competitie is terug te lezen op https://www.knkv.nl/voortgang-zaalcompetitie-2021-2022/.

Dit heeft de volgende consequenties voor de wedstrijden van Blauw-Wit:

Korfbal League (Blauw-Wit 1 en 2)

Als topsportcompetitie heeft de Korfbal League een uitzonderingspositie, waardoor de teams in de Korfbal League (en Reserve Korfbal League) ook na 17.00 uur kunnen blijven trainen en spelen. Deze wedstrijden worden allemaal via het gezamenlijke livestreamplatform Eyecons uitgezonden, waardoor fans van deze duels kunnen genieten. De Korfbal League (en Reserve Korfbal League) vindt dus doorgang, conform de huidige competitieopzet.

Breedtekorfbal (alle jeugdteams, G-team en Blauw-Wit 6)

Het KNKV heeft besloten dat de huidige breedtekorfbalcompetitie doorgang vindt waar mogelijk, conform de huidige competitieopzet. De verenigingen krijgen alle ruimte om de niet gespeelde wedstrijden in onderling overleg op nieuw in te plannen.

Wedstrijdkorfbal (Blauw-Wit 3,4 en 5 en A1)

In deze competities zijn promotie en degradatie van belang voor een juiste indeling op sterkte en is het dus noodzakelijk om de competitie te kunnen uitspelen. Dat laatste is in het huidige competitiemodel al bijna onmogelijk, gezien de huidige kabinetsmaatregelen en bijbehorende onzekerheid, de beschikbare zaaluren en het gegeven dat het gegeven dat het KNKV de verenigingen en teams niet wil dwingen om te veel wedstrijden in korte tijd te spelen/in te halen.

Om bovengenoemde redenen komt het KNKV voor het wedstrijdkorfbal met een alternatieve opzet van de zaalcompetitie, die uitgespeeld kan worden en die begint op de eerst mogelijke startdatum. Deze competitie is volgens een hybride model met combinaties van poules met zes en vier ploegen, eventueel in combinatie met kruiswedstrijden. Voor aanvang van de nieuwe alternatieve competitie komt het KNKV met een nadere uitwerking van de promotie/degradatieregeling. Tot die tijd kunnen de betreffende teams de wedstrijden zoals momenteel gepland spelen, als de betreffende verenigingen dit mogelijk en wenselijk achten. Voor deze duels in de huidige competitie geldt dat ze qua resultaat worden beschouwd als niet gespeeld.

Trainingen

Er mag na 17 uur niet meer getraind worden (ook niet buiten). Voor Blauw-Wit 1 en 2 geldt een uitzondering.

Door te kijken naar wat er wel kan hebben onze Jeugdcommissie en de Commissie Zaalhuur het samen met onze trainers mogelijk gemaakt dat onze jeugdteams vanaf dinsdag 7 december tot vrijdag 24 december kunnen trainen op dinsdag en woensdag tussen 15:00 en 17:00 uur en op donderdag van 16.00 – 17.00 uur.

Meer informatie vind je op Tijdelijke trainingstijden voor de jeugdteams.

Voor de overige teams kijken we per week wat er mogelijk is.