WK korfbal 2019

01-08-2019

Het WK korfbal 2019 gaat vandaag beginnen. In het Zuid Afrikaanse Durban gaan de twintig (!) deelnemende landen de strijd met elkaar aan. Het zal waarschijnlijk geen strijd worden om het wereldkampioenschap, maar de vraag is wel hoe de andere landen gaan presteren. Gaat België, in tegenstelling tot het laatste EK, wel weer de finale halen? En wie wordt er 3e, wie wordt de beste van de rest. Zeker geen troostprijs, maar een mooie prestatie.

Dit WK heeft ook een Blauw-Wit tintje. Nu nog Blauw-Witter Marloes Frieswijk is onderdeel van de selectie van Oranje. Jeffrey Vlietstra, volgend seizoen weer actief bij onze club, is in Durban als lid van het Australische team. Manon Wiegerink is er als coach van het Nieuw Zeelandse team, met hulp van onze Norma in de verzorging. Zij spelen vandaag hun eerste wedstrijd tegen Nederland, een mooie start van het toernooi.   De grootste afvaardiging zit in het team van Suriname met de Blauw-Witters Randell van der Steen, Susila de Klein, Gerald van Dijk en oud Blauw-Witter Ivan Karsters. We zijn heel benieuwd hoe en vooral waar dit succesverhaal gaat eindigen.

Onderstaand poule indeling en alle informatie over het WK is te vinden via https://korfball.sport/event/ikf-world-korfball-championship-2/ of via de social media kanalen van het IKF.