Zaterdag 24 februari: Blauw-Wit – HKC/Creon Kozijnen

In speelronde 14 van de Kenonz Korfbal League spelen we zaterdag onze zevende thuiswedstrijd. Tegenstander is HKC/Creon Kozijnen uit Hardinxveld-Giessendam.

Voorbeschouwing

De bezoekers spelen als debutant in de Korfbal League een zeer verdienstelijk seizoen. Met 8 punten staat de ploeg op plek 8 op de ranglijst. Door de winst op Groen Geel van afgelopen week is het gat met de nummer 9 maar liefst 5 punten in het voordeel van HKC. De Hardinxvelders kunnen zich dus gaan richten op een langer verblijf in de Korfbal League. 

Dat de bezoekers al volop bezig zijn met de toekomst bleek afgelopen week toen werd aangekondigd dat sterspeler Richard Kunst komend seizoen terugkeert naar HKC. Er werden zelfs gesprekken gevoerd met Hardinxvelder Gertjan Meerkerk, maar hij besloot bij DVO in Bennekom te blijven.

Toch is er ook wat onrust te bespeuren bij HKC want ondanks de goede resultaten stoppen Marrien Ekelmans en Peter Kamsteeg aan het eind van dit seizoen als hoofdtrainers. Ekelmans was graag nog wat langer aangebleven. Het is nog de vraag wie komend seizoen aan het roer zal staan.

Blauw-Wit speelde afgelopen zaterdag een prima wedstrijd tegen KZ/Keukensale.com. Daarvoor kreeg de ploeg een hoop credits maar helaas bleven de punten toch in Koog aan de Zaan.

De thuisploeg staat nog altijd zesde op de ranglijst. Het team zal er alles aan doen om die plek op de ranglijst te behouden.

De heenwedstrijd eindigde in een 21-23 overwinning voor Blauw-Wit.

Kaartverkoop

Meer informatie over onze kaartverkoop vind je op https://www.akcblauwwit.nl/toegang-thuiswedstrijden-korfbal-league/.

Digitaal programmaboekje

Ook voor deze wedstrijd is er weer een digitaal programmaboekje.

Parkeren en bereikbaarheid

Let op: Vanwege werkzaamheden is Blauw-Wit momenteel niet bereikbaar via de Roelantstraat. Bezoekers worden vanaf de Admiraal de Ruijterweg omgeleid via de Reinaert de Vosstraat.

Ons parkeerterrein is aanstaande zaterdag alleen maar toegankelijk voor mensen met gereserveerde plaatsen. Kijk voor een overzicht van parkeerplekken in de buurt en bereikbaarheid met het OV.

Livestream

De wedstrijden zijn ook live te volgen via https://eyecons.com/.