GTM-PHWNZZLK

Felicitatie van Ton van Rijswijk

07-04-2017

Vanochtend waren wij blij verrast met het ontvangen van onderstaande e-mail en die delen we uiteraard graag met al onze leden en andere bezoekers van onze website:

Beste bestuursleden van Blauw Wit,

In de eerste plaats van harte gefeliciteerd met de finaleplaats tegen TOP a.s. zaterdag. Voor mij is dit de reden om na 13 jaar weer naar de korfbalfinale te gaan!

In 2004 versloeg ik voor het laatst een korfbalfinale in Ahoy, na die wedstrijd ben ik er na 35 jaar NOS Langs de Lijn mee gestopt. Gewoon omdat ik het spelletje van toen ook niet meer zo leuk vond en ik toch ook met prepensioen ging in m’n werk (ja sorry, dat kon toen nog…..). Maar voor deze finale heb ik toch maar weer eens een kaartje gekocht!

Ik kan mij herinneren, dat ik Blauw Wit voor het laatst in de finale (toen nog microkorfbal geheten) tegen Allen Weerbaar in de Haagse Houtrusthal op de ijsvloer. Ik kan mij ook nog herinneren, dat Barbara de la Chambre het winnende doelpunt (13-12) scoorde. Het was een spectaculaire wedstrijd, maar het jaartal ben ik vergeten. Ik heb geen voorkeur voor een winnaar, maar ik bewaar aan Blauw Wit natuurlijk wel mooie herinneringen met bekende korfbalnamen als Thom van Rhee, Jan Wals en Rini v.d. Laan – Keereweer. En Barbara natuurlijk.

Altijd topkorfbal gezien van deze vereniging. Ik hoop er voor a.s. zaterdag ook op. Misschien keert de liefde voor deze sport weer terug bij mij.

Ton van Rijswijk