Finale Amsterdamse Schotcompetitie succesvol afgerond!

16-03-2017

Zaterdag 11 maart stond in de rust van de (reserve) korfballeaguewedstrijd AKC Blauw – Wit tegen TOP/ Quoratio de finale van de Amsterdamse Schotcompetitie voor F, E, D, C en B spelers op het programma. De F en E spelers kwamen in de rust van de wedstrijd tussen de beide reserveteams aan de beurt, de D, C en B tijdens de rust van de wedstrijd van de beide eerste teams.

AKC Blauw–Wit had in samenwerking met de combinatiefunctionarissen van Sportservice Amsterdam de organisatie goed voor elkaar en ook was er goede medewerking van de reservespelers van AKC Blauw-Wit die er voor zorgden dat de deelnemers heel veel ballen konden schieten in 1 minuut.

Als eerste waren de F- spelers aan de beurt en één voor één werden ze omgeroepen en liepen ze in hun clubtenue het veld op. De finalisten hadden 1 minuut de tijd om zoveel mogelijk doelpunten van 3 meter te scoren.  Na 1 minuut bleek dat Yassin Tijhuis van AKC Blauw-Wit de meeste doelpunten gemaakt te hebben: hij scoorde er 11 en liet de andere deelnemers daarmee achter zich. 

De andere winnaars waren:

E: Emma Kolova van Swift

D: Josefien Korfmann van AKC Blauw–Wit en Felix Wiersma van Swift

C: Tom Breet van Swift

B: Sophie Bouquet van Swift en Ruben Makaya van AKC Blauw-Wit

Dat tellen nog een hele kunst blijkt, bleek na afloop van de finales van de D en B. Er was enige onduidelijkheid en na bestudering van de beelden werd er besloten dat er 2 winnaars waren. 

De winnaars gingen er met een mooie beker vandoor en daarnaast 2 kaartjes voor de grote finale om het landskampioenschap in de Ziggo Dome. De andere deelnemers gingen niet met lege handen naar huis, ook zij kregen 2 kaartjes voor de grote finale in de Ziggo Dome.

De Amsterdamse Schotcompetitie werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door de Amsterdamse korfbalverenigingen in samenwerking met de combinatiefunctionarissen korfbal van Sportservice Amsterdam en het KNKV. Ook dit jaar is er  door de verenigingen enthousiast op gereageerd en hopelijk is dit de opmaat naar een traditie die nog jaren in stand blijft.

Iedereen die zich op welke wijze dan ook ingezet heeft voor de Amsterdamse Schotcompetitie wordt hartelijk bedankt en we hopen het volgend jaar weer te organiseren!

Namens de samenwerkende verenigingen en combinatiefunctionarissen,

Casper Boom

Winnaars E en F

Yassin 

winnaars D, C, B

Ruben

Josefien D2

Josefien