Individuele kwaliteit van Dalto levert winst op Blauw-Wit op

09-02-2015

Een half uur later dan officieel geprogrammeerd begint de League wedstrijd tussen Blauw-Wit en Dalto/BNApp.nl in Amsterdam. De bebrilde scheidsrechter van de reserveploegen raakte door een botsing met een speler dermate gewond aan zijn oog dat hij moest worden vervangen.

Een half uur langer de tijd dus voor de spelers om zich op te laden voor een belangrijke wedstrijd. Na verlies tegen LDODK en PKC zijn de punten voor de Amsterdammers broodnodig om een kruisfinaleplek in Ahoy veilig te stellen. Dalto op haar beurt verkeert in zwaar weer en met nog 6 rondes te spelen is het hen er alles aan gelegen de punten mee naar Driebergen te nemen. Trainer van Dalto, Riko Kruit, heeft als trainer voor de ploeg uit Amsterdam gestaan. Is dit een voordeel voor Dalto?

De wedstrijd begint met een goal van topscoorster Barbara Brouwer. Daarmee is haar visitekaartje maar afgegeven. Ze maakt er 7 in totaal deze wedstrijd, niet altijd even fraai, maar zeer effectief. Persoonlijk opponent van Brouwer en international, Sophie Hansen, zet hier 1 doelpunt tegenover, een afstandsschot. De vrije ballen van Hansen missen 1 voor 1 doel vanavond.

Vanaf de stand 6-6, 7 minuten in de eerste helft gespeeld, is het Blauw-Wit dat achter de feiten blijft aanlopen en steeds tegen een achterstand aankijkt. Er wordt gefloten voor rust bij de stand 13-15. In de tweede helft zorgt Marc Broere ervoor dat de ploegen weer op gelijke hoogte komen. Bij de stand 19-18 op het scorebord zie je lachende gezichten van de Amsterdammers en is de lichte paniek bij Dalto voelbaar. 

Bij 21-24 mist Jesper Oele een belangrijke strafworp en zo wordt het niet 21-25 maar 22-24 maar met nog 4 minuten is het René Siedsma twee keer en Jesper Oele, die zich revancheert, en de stand op 22-27 bepalen. 

Na de wedstrijd de vraag aan Riko Kruit of hij inderdaad voordeel had uit zijn voorkennis van Blauw Wit. 

Riko Kruit: “Ik denk het niet. (Lachend). We zijn al een tijd op zoek naar ons niveau. Individueel kunnen we een hoog niveau halen. De thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit gaat het gelijk op en verliezen we. Een reeks wedstrijden verlies je daarna. Na vervolgens twee wedstrijden winnen en onnodig verliezen tegen LDODK was het nu gewoon echt weer tijd om te winnen. Puur om vertrouwen te kweken en individuele kwaliteit te laten zien. Dat hebben we gedaan.”