Korfbal naar de Ziggo Dome

20-01-2016

Op zaterdag 16 april 2016 wordt in de Ziggo Dome de finale gespeeld van het Nederlands Kampioenschap korfbal. Deze finale is het grootste indoor sportevenement van Nederland. Natuurlijk hopen we dat Blauw–Wit 1 daar ook mag schitteren!

Om de Amsterdamse korfbaljeugd ook warm te krijgen voor dit evenement wordt er een Amsterdamse Schotcompetitie gehouden door alle clubs voor alle F-jes tot en met de B’s.

Wat houdt het in?

Alle verenigingen organiseren zelf een schotcompetitie, waarbij er van elke leeftijdscategorie 1 winnaar komt, die de vereniging mag vertegenwoordigen in de Amsterdamse finale!

Deze finale zal voor F, E en D op zondag 6 maart plaatsvinden in de Blauw–Withal in de rust van de wedstrijd van het eerste tegen Fortuna/Delta Logistiek.

De finale van de B en C zal op zaterdagavond 12 maart plaatsvinden in de rust van de wedstrijd AW.DTV tegen PKC/SWKgroep.

Alle kinderen mogen 1 minuut schieten op de korf en proberen zoveel mogelijk doelpunten te maken. Het kind met de meeste doelpunten wint, heel simpel. Is er een gelijkspel, dan wordt er een halve minuut verlengd.

Op de komende trainingen zal er dus al goed geoefenend worden op 1 minuut schieten op de korf.

De F en E kinderen schieten vanaf 3 meter, kinderen uit de D, C en B vanaf 5 meter. Kinderen doen mee in de categorie waar ze ook daadwerkelijk hun wedstrijden spelen (soms kan het namelijk zijn dat kinderen in een andere leeftijdscategorie spelen dan hun daadwerkelijke leeftijd).

In de week van 15 februari tot en met 19 februari zal er op de trainingsavonden bij Blauw–Wit de echte wedstrijd plaatsvinden en wordt er dus duidelijk wie de beste schutter per leeftijdscategorie bij Blauw–Wit is. De winnaars mogen Blauw–Wit daarna vertegenwoordigen tijdens de finale en worden wellicht de beste schutters van Amsterdam!

Ook de gemeente Amsterdam grijpt de zaalfinale in Ziggo Dome aan om de korfbalsport extra onder de aandacht te brengen van de Amsterdamse jeugd op school en bij de korfbalverenigingen, o.a. door

1. Korfbalclinics op school

2. Amsterdams Schoolkorfbaltoernooi met side events

Het groot Amsterdams Schoolkorfbaltoernooi wordt gespeeld op zaterdag 16 april rondom de Ziggo Dome. Dit toernooi is voor kinderen van de groepen 3/4 en 5/6.

Het toernooi start om 12.00 uur en is, afhankelijk van het aantal teams, rond 17.00 uur afgelopen. Rondom de wedstrijden worden ook leuke side events aangeboden. De kinderen en toeschouwers zullen zich geen moment vervelen. Alle deelnemers krijgen een leuke herinnering en er zijn mooie bekers te winnen voor alle teams. Ook worden er leuke prijzen verloot onder de deelnemers.

Genoeg te doen dus de komende weken op weg naar Ziggo Dome.