GTM-PHWNZZLK

Leuke korfbalinstuif in de Blauw-Withal

11-02-2016

Woensdagmiddag vond er in de Blauw – Withal een korfbalinstuif plaats voor kinderen van de groepen 3 t/m 6 van 5 basisscholen rondom Blauw – Wit. In de weken voorafgaand aan de instuif hebben een aantal trainers van Blauw – Wit kennismakingslessen gegeven op 5 basisscholen. Kinderen van de Rosa Boekdrukkerschool, De Meidoorn, St. Jan, Narcis Querido en De Springplank hebben 2 korfballessen tijdens hun eigen gymles gehad.

Na afloop van de 2e les kregen de kinderen allemaal een door Dylan van Sprang uit Blauw – Wit 3 ontworpen flyer waarin ze uitgenodigd werden om naar de Blauw – Withal te komen.

Vanaf 14:30 uur was de zaal voor ons en kon er opgebouwd worden. De zaal was verdeeld in een gedeelte met korfbal (gerelateerde) spelletjes en een gedeelte met wedstrijdveldjes. Vanaf 15:00 uur zouden we losgaan!

Het was even spannend hoeveel kinderen er zouden komen, omdat opgave niet nodig was. Het weer speelde helaas niet mee en dat zal wellicht een oorzaak zijn geweest dat het niet heel druk was. Ondanks dat waren er toch zo’n 20 enthousiaste kinderen en ook een behoorlijk aantal ouders. We hadden meer kinderen prima aangekund, maar nu kregen alle kinderen uitgebreid aandacht en was er een hele fijne en prettige sfeer.

Er werd begonnen met de korfbalspelletjes, waarbij geschoten werd op de korf van de voor- en achterkant, hard gelopen, een hindernisbaan, bal zo ver weg mogelijk gooien en pionnen omgooien. Bij ieder onderdeel stond een trainer en die noteerde de score van de kinderen.

Toen iedereen klaar was, stond er ranja klaar voor de kinderen met een lekker en gezond appeltje. Daarna gingen we door met de ‘echte’ wedstrijden. Ieder team had een eigen trainer die tegelijk ook meedeed, dit om het spel te sturen.

Vervolgens gingen de boxen aan in de sporthal en heeft Priscilla op de beats van de muziek het gevoel van ritme bij de kinderen gestimuleerd om daarna af te sluiten met een tikspel! Alle kinderen werden vervolgens bedankt en kregen een uitnodiging mee om eens bij een echte training te komen trainen. Hopelijk zien we er een aantal terug.

Het was een erg leuke middag waarbij Blauw – Wit zich richting de nieuwe kinderen en ouders van haar beste kant heeft laten zien! 

Dit had uiteraard niet gekund zonder de enthousiaste hulp van de trainers en andere helpers! Hartelijk dank voor jullie inzet Sophie, Jairus, Janco, Olaf, Randell, Priscilla, Nicole, Piet, Devin (trainer bij Sportservice Amsterdam), Lisanne (combinatiefunctionaris) en Marjan.

Hopelijk tot volgend jaar!

Groet,

Casper

2016 Korfbalinstuif 1
2016 Korfbal instuif 3
2016 Korfbalinstuif 2