GTM-PHWNZZLK

Parkeerperikelen? de oplossing is simpel

04-11-2016

Een woensdagavond in September. Midden in de Jaarlijkse Algemene Vergadering vraagt een mevrouw even de aandacht: “Ik sta met mijn auto tegen het hek (van het voetbalveld) geparkeerd en daarvoor staat ook een auto, ik ben helemaal ingeparkeerd. Ik wil graag naar huis. Weet iemand van wie de auto is met dit kenteken?”

Helaas niemand reageert, totdat het tot iemand doordringt dat dit zijn auto is en de auto wordt weggehaald. Deze vrouw heeft geluk want dit is een veel voorkomend item en dan moet je als automobilist iedereen af om te vragen of “de in de weg” staande auto van jouw is.

Met een beetje pech kost je dit zeker een half uur want ik zeg u eerlijk ook ik ken niet alle auto’s van de Blauwwitters laat staan de auto’s van onze tennisleden of van de volleyballers.

Toch bleef dit “probleem”mij bezig houden want hier moet toch een simpele oplossing voor zijn.

Na een paar dagen was ik er uit.

Als iedereen een briefje in het voorruit plaatst met daarop duidelijk naam en/of telefoonnummer geschreven, dan kan de eigenaar van de auto toch snel getraceerd worden dacht ik zo.

Volgende probleem is hoe doe je dat met auto’s van tegenstanders? Die weten niet hoe ons parkeerbeleid werkt.

Daar ligt misschien een mooie taak voor de teambegeleider/coach van het thuisspelende Blauwwit team om dit uit te leggen en te regelen.

Marcel de Soet