GTM-PHWNZZLK

Belangrijke punten voor Blauw-Wit na benauwde winst tegen KCC/CK Kozijnen

Blauw-Wit stelde na een spannende wedstrijd afgelopen zaterdag in de slotseconden de overwinning veilig tegen KCC/CK Kozijnen.

Blauw-Wit startte de wedstrijd goed met een 2-0 en 4-2 voorsprong. In de beginfase van de wedstrijd wist KCC de marge steeds tot maximaal twee doelpunten te beperken. Na een sterke fase liep Blauw-Wit in de loop van de eerste helft uit naar een 10-5 voorsprong.

Foto: Theo Aurik

Nadat Blauw-Wit een goede kans verzuimde om de marge naar 6 te brengen kwam KCC weer terug in de wedstrijd waardoor een ruststand van 11-9 op het bord verscheen.

Na de rust voerde KCC de druk verder op door Blauw-Wit nog strakker te verdedigen. KCC kwam met 12-13 voor het eerst aan de leiding en even later werd deze voorsprong zelfs uitgebreid naar 15-17.

Gelukkig wist Blauw-Wit het tij weer te keren door een mooie serie goals waardoor er zes minuten voor tijd een voorsprong van 19-17 op het bord prijkte. Toch kwam het veerkrachtige KCC ook deze achterstand weer te boven en zo werd het via 19-19 even later 20-20.

Foto: Theo Aurik

De wedstrijd stevende af op een zinderende slotfase waarin een gelijkspel lang in de lucht hing. KCC kwam in de laatste minuten niet meer tot scoren.

In de laatste minuut bouwde Blauw-Wit aan een lange aanval met diverse kansen en goede rebounds. Uiteindelijk mocht de sterke Randell van der Steen, goed voor maar liefst zes goals, zich tot matchwinner kronen door vier seconden voor tijd onder de korf de 21-20 binnen te gooien.

Een belangrijke overwinning voor Blauw-Wit waardoor er de komende weken volop gestreden kan worden om de bovenste plaatsen in de poule. Komend weekend gaat Blauw-Wit op bezoek bij streekgenoot KZ/Thermo4U dat na een knappe overwinning bij LDODK/Rinsma Fashion bovenaan de poule staat.

De wedstrijden van Blauw-Wit 1 en 2 zijn terug te kijken via Eyecons.

Doelpunten: Randell van der Steen (6x), Loraine Vissers (3x), Stephanie van Geffen, Jordi van Elburg, Mike van de Reep, Momo Stavenuiter en Kenny Lauf (2x), Jessica Jansen en Fleur Blötevogel (1x).

Foto: Theo Aurik