Tennis

AKC Blauw-Wit heeft vier verlichte kunstgras tennisbanen. Die kunnen het hele jaar, door alle leeftijdsgroepen worden bespeeld met een lidmaatschap tegen een zeer bescheiden tarief. Bij onze club worden tennislessen aangeboden door GOAT Tennis Academy. Om te kunnen lessen is een lidmaatschap bij Blauw-Wit noodzakelijk.

Tennissen bij Blauw-Wit

Blauw-Wit is een grote korfbalclub met een kleine tennisafdeling van ongeveer 320 leden. De buiten korfbalvelden werden niet veel gebruikt. Zo ontstond het idee om ze voor een bescheiden tarief ter beschikking te stellen aan recreatieve tennissers uit de buurt. Daarvoor werden tennislijnen aangebracht, verrijdbare netten geplaatst en is het veldlicht ‘s avonds aan. Het recreatieve karakter vertaalt zich in het ontbreken van een KNLTB lidmaatschap en officieel competitie tennis. Om te zorgen dat er voldoende mogelijkheden zijn om te tennissen kan dat alleen als je lid bent of als introduce tegen betaling meekomt met een lid. Wij verhuren geen losse banen.

Lid worden en tarieven

Hoe word je lid?

Met het inschrijfformulier geef je aan dat je lid wil worden. Je krijgt dan formulier van ons voor toestemming om de contributie automatisch af te schrijven. Mocht je wens om lid te worden afhangen van de mogelijkheid lessen te volgen, neem dan eerst contact op met GOAT Tennis Academy, die bij ons de tennislessen verzorgd: www.tennisacademygoat.com

Welke lidmaatschappen zijn er hoeveel kosten die?

 • Normaal lidmaatschap volwassenen
  • Heel seizoen van 1 april t/m 31 maart
  • Automatische verlenging tot opzegging
  • €136*
  • Lessen apart via GOAT Tennis Academy
 • Winter lidmaatschap volwassenen
 • Half seizoen van 1 oktober t/m 31 maart
 • Automatische stopzetting
 • €80
 • Lessen apart via GOAT Tennis Academy
 • Jeugd lidmaatschap (tot en met 17 jaar)
 • Heel seizoen van 1 april t/m 31 maart
 • Automatische verlenging tot opzegging
 • €80*
 • Lessen apart via GOAT Tennis Academy

* bij inschrijving tijdens een lopend seizoen wordt een verlaagde contributie in rekening gebracht:

Vanaf 2e kwartaal (juli-september) € 102 / € 60

Vanaf 3e kwartaal (oktober-december) € 68 / € 40

Vanaf 4e kwartaal (januari-maart) € 34 / € 20

De contributie voor het nieuwe seizoen wordt eind maart geïncasseerd. Mocht je besluiten je lidmaatschap van tennisvereniging Blauw Wit te willen beëindigen dan kan dat door voor 1 maart een mailtje te sturen naar de secretaris: tennis@akcblauwwit.nl.

De beëindiging van je lidmaatschap is officieel als je hiervan een bevestiging per email ontvangt.

Tennisles

De tennislessen bij Blauw-Wit worden verzorgd door GOAT Tennis Academy van Björn Vermeulen. GOAT is opgericht voor tennisliefhebbers van alle niveaus. Plezier, leren en vooral fanatiek bezig zijn, staat bij GOAT voorop. De trainers van GOAT staan klaar om met jou op de baan samen aan de slag te gaan. Met hun ervaring en expertise helpen ze jou graag op weg naar het behalen van jouw doelen, wat deze dan ook mogen zijn. Iedereen stapt bij GOAT met een lach op het gezicht van de baan! De lessen voor de jeugd worden doorgaand gegeven na schooltijd op maandagmiddag. De lessen voor volwassenen vinden plaats van maandag tot en woensdag in de avond. Om te kunnen lessen moet je lid zijn van Blauw-Wit. Op de website van GOAT vind je alle informatie over de lessen, de inschrijving en tarieven: www.tennisacademygoat.com.

Beschikbaarheid en regels baangebruik

Gebruik en beschikbaarheid van de tennisbanen

De vier tennisbanen zijn de hele week beschikbaar van 9.00-22.00. Daarop zijn drie uitzonderingen:

▪ In de periodes mei tot en met juni en half augustus tot en met half oktober zijn de banen doordeweeks niet beschikbaar van 9.00-14.00 in verband met het gebruik van de banen door een middelbare school.

▪ Op maandag, dinsdag en woensdagavond, van 18.00-22.00 uur, zijn twee of drie banen in gebruik voor lessen, behalve in de vakanties.

▪ Omdat Blauw-Wit ook een korfbalvereniging is, zijn de banen in het zomerseizoen (april – mei en sept – okt) ’s avonds af en toe niet beschikbaar. Dat wordt dan aangegeven via ons digitale reserveringssysteem

De entree naar de tennisbanen is de deur aan de kant van de Jan van Galenstraat. Wij zorgen dat de deur open is als je hebt gereserveerd. Mocht dat toch niet het geval zijn, dan zijn de sleutels op de halen bij Café Sportpark. Het reserveren van banen doe je zelf digitaal via ons reserveringssysteem. Hiervoor krijg je na je aanmelding een log in.

Bij het reserveren gelden vier regels om te zorgen dat iedereen de mogelijkheid krijgt te spelen:

1. Je boekt een baan voor één uur op hele uren (uiteraard mag je doorspelen als niemand je heeft afgehangen);

2. Op drukke tijden (door de weeks ’s avonds en in het weekend overdag) speel je één uur per dagdeel. Dus ook niet met twee leden twee uur achter elkaar.

3. Een boeking maak je vanaf twee weken van te voren en niet als herhaalafspraak.

4. Als je onverhoopt niet kan komen verwijder je de reservering dan op tijd uit het systeem. Vergeet dat niet! Als het vaker voorkomt kunnen we besluiten tot een tijdelijke schorsing.

Veldverlichting

Als er les wordt gegeven is het hek open en het licht aan als het donker wordt. Buiten de lestijden zorgen wij dat het licht aan is. Zo niet, dan haal je de sleutel voor het licht op bij Café Sportpark of de kantine van Blauw Wit.

Introducés

Introducés zijn van harte welkom bij Blauw Wit als ze meekomen met een lid. We vragen van introducés een bijdrage van €5. Deze bijdrage kan betaald worden via een betaalverzoek bij de secretaris.

Tennis Commissie

De tenniscommissie regelt het hele jaar door dat iedereen kan tennissen, dat de ledenadministratie wordt gedaan, toernooien worden georganiseerd en iedereen die dat wil lessen kan volgen.

Björn Vermeulen
Floris Blom

Floris Blom – secretaris Blauw-Wit tennis: tennis@akcblauwwit.nl

Björn Vermeulen – GOAT Tennis Academy: tennisacademygoat@gmail.com