Vertrouwenscontactpersonen jeugd

Wat doet een VCP?

VCP staat voor “vertrouwenscontactpersoon”. Als VCP’s zijn wij aanspreekpunt op de club voor iedereen die vragen of zorgen heeft over een veilig sportklimaat. Bijvoorbeeld pesten, je onveilig voelen, discriminatie of seksuele intimidatie. Je kan bij ons terecht als zelf iets hebt ervaren, of als je op een andere manier betrokken bent of je zorgen maakt (bijvoorbeeld als ouder, trainer of omstander).

We zijn er om naar je verhaal te luisteren en je informatie te geven over wat je kan doen. Verder houden we ons bezig met preventie. Zo werken we aan een club die een leuke, veilige en sportieve omgeving is waar iedereen zich thuis voelt. Tot slot adviseren en informeren we het bestuur over een veilig sportklimaat. 

Wie zijn wij?

Wij zijn Jonneke Kruse en Tessa Harts, beiden jarenlang als ouder betrokken bij Blauw-Wit. We zijn beiden VCP voor de Jeugd. We werken samen als VCP’s en wonen dichtbij de club.

Contact met de VCP: Hoe werkt het?

Je kan ons een mail sturen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Eén van ons maakt een afspraak met je, zodat je je verhaal kan vertellen. We bespreken wat er is gebeurd, wat je zou willen en welke stappen je kan nemen.

Praat je liever met iemand buiten de club dan kun je contact opnemen met het Centrum Veilige Sport. Of met Speak Up wanneer je anoniem iets wilt melden. 

Hoe kan je ons bereiken?

Wil je contact opnemen met de VCP’s Jeugd? Stuur ons dan een mailtje via emailadres: VCPBlauwWit@gmail.com