Blauw-Wit boekt royale zege op KCC/CK Kozijnen

Blauw-Wit heeft zaterdag haar positie in de middenmoot van de Kenonz Korfbal League verder versterkt. In Amsterdam werd KCC/CK Kozijnen met een royale 31-18 zege verslagen.

Voorafgaand aan de wedstrijd stonden de bezoekers uit Capelle aan den IJssel met twee punten onderaan de ranglijst. Blauw-Wit had de heenwedstrijd al met 15-20 gewonnen en wilde thuis graag laten zien dat er niets te halen viel in Amsterdam.

Tessa Noordzij opende de score namens KCC. Daarna nam de thuisploeg het initiatief. Met doelpunten van Jordi, Loraine en Randell (zijn 250e Korfbal Leaguedoelpunt) werd het 3-1. De eerste 10 minuten bleven de bezoekers aardig in het spoor.

Bij een stand van 7-5 lukte het de Amsterdammers om verder uit te lopen. Jordi zorgde met twee mooie goals voor 9-5, die laatste was alweer zijn 200e Korfbal Leaguedoelpunt. Daarna vergrootten Frank en Loraine de marge verder naar 11-5.

KCC probeerde met wat wissels om beter in haar spel te komen maar dat leidde niet tot een kleinere achterstand. Frank en Loraine scoorden vlak voor rust nog en brachten de ruststand op 18-10.

Lindsy en Thijs na één van de vele goals – foto Ilse Schaffers

Na rust maakte Blauw-Wit direct een einde aan de eventuele illusies van KCC. Jordi, Linda en Jessica brachten de score op 21-10.

Bij de bezoekers kwam Stefan Dekkers in het veld. Hij zou uiteindelijk vier keer scoren maar desondanks lukte het niet om de marge te verkleinen. Bij 23-12 viel de score een beetje stil maar de wedstrijd was natuurlijk allang beslist.

Scott (de Decker) loste Randell af en Lisa kwam in de ploeg voor Jessica. Lisa zorgde met een raak schot direct voor de 26-14.

De fanatieke Blauw-Wit supporters wilden graag 30 doelpunten zien en die wens werd kort voor tijd beloond door Scott. Helaas lukte het niet om Loraine ook nog aan haar 500e Korfbal Leaguedoelpunt te helpen, dat bewaren we voor volgende week.

Met een mooi afstandschot zorgde Lindsy voor de 31-18 eindstand.

Door deze royale zege klimt Blauw-Wit naar de zesde plaats op de ranglijst.

Blauw-Wit 2 wist ook te winnen van KCC/CK Kozijnen. De bezoekers konden lang mee maar uiteindelijk werd het 27-22.

Joni viert haar mooie goal – foto Ilse Schaffers

En om de succesvolle zondag compleet te maken won ook het derde van nummer twee Unitas 2. Zij gaan daardoor nog ruimer aan kop in de Reserve Korfbal League 2.

Op zondag 11 februari speelt onze selectie wederom thuis. Tegenstander is dan GG/RMcD Huis Emma uit Wormer. Het 2e speelt om 14.15 uur gevolgd door het 1e om 16.00 uur. De wedstrijden zijn ook live te volgen via https://eyecons.com/.