Blauw-Wit in mooi duel langs DOS’46/VDK Groep

In een bomvolle Blauw-Wit hal begon de wedstrijd een kwartier later in verband met een stroomstoring. Hierdoor was er helaas ook geen livestream, graag hadden wij deze topwedstrijd live aan de korfbal liefhebbers getoond, helaas overmacht.

De wedstrijd van het tweede werd gestaakt door bovenstaande reden en uiteindelijk na wedstrijd van onze hoofdmacht uitgespeeld.

DOS’46 won vorige week heel knap van torenhoog favoriet PKC in Papendrecht waar Blauw-Wit verloor van Fortuna in Delft. DOS’46 staat er bekend om dat ze furieus kunnen beginnen en in de Blauw-Wit hal begon ook een ploeg furieus, maar dat was vandaag Blauw-Wit. Geconcentreerd liepen de Amsterdammers uit naar 8-1. DOS’46 counterde overigens zeer knap met 4 goals in 2 minuten wat na 16 minuten een tussenstand van 8-5 opleverde. Via 9-7 stond er 11-10 bij rust op het scorebord.

Na rust ging de wedstrijd even gelijk op; via 13-11 naar 14-14. Maar vanaf dat moment pakte Blauw-Wit een voorsprong die ze niet meer zouden weggeven. Via 17-15 liep Blauw-Wit weg naar 20-15, en het lukte DOS’46 niet om die achterstand nog goed te maken. Met een eindstand van 23-19 blijven de twee punten in Amsterdam, en dit betekent dat beide ploegen nu op 8 punten uit 8 wedstrijden op de ranglijst staan.

Lindsy en Randell vieren de overwinning. Foto: Ilse Schaffers

Na afloop ontstond er een groot feest en terecht want dit was een hele knappe prestatie van de Blauw-Witters. Er stond vandaag net als al het hele seizoen te zien is een hecht team in het veld wat voor elkaar door het vuur gaat maar Frank Mostard was vandaag “man of the match”. Hij was niet te stoppen.

Ook Blauw-Wit 2 wist na de wedstrijd van het eerste knap met 24-21 te winnen.

En om de succesvolle zondag compleet te maken won ook het derde van DSC 2 en gaan fier aan kop.

Wat een sfeer en wat een prestaties vandaag in Amsterdam.

Op naar Bennekom volgende week.

Door deze overwinning staat Blauw-Wit nu op een mooie 6e positie op de ranglijst.

Op zaterdag 20 januari gaat onze selectie op bezoek bij DVO/Transus in Bennekom. Het 2e speelt om 17.45 uur gevolgd door het 1e om 19.30 uur. De wedstrijden zijn live te volgen via https://eyecons.com/.