GTM-PHWNZZLK

Blauw-Wit pakt belangrijke punten in Wormer

In speelronde 3 van de Kenonz Korfbal League pakte Blauw-Wit zaterdag in Wormer belangrijke punten door met 13-19 van GG/RMcD Huis Emma te winnen.

Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte. De goals kwamen daardoor moeilijk tot stand. In het eerste kwartier ging het redelijk gelijk op. Na de 4-5 lukte het de thuisploeg niet meer om te scoren. Blauw-Wit schoot ook geen hoog percentage maar kon door goed reboundwerk wel blijven herhalen.

De supporters van Groen Geel lieten flink van zich horen toen voormalig Groen Geel speelster Lindsy een strafworp mocht nemen. Lindsy liet zich daardoor niet van de wijs brengen en scoorde rustig de 4-8. Niels Stuurstraat schoot zuiver en sloeg met zijn vierde goal vlak voor rust het beslissende gaatje: 4-9.

In de tweede helft probeerde Groen Geel dichterbij te komen maar Niels voorkwam dit met nog twee rake schoten en een strafworp. Vanaf 8-13 werden de doelpunten zeldzamer. Groen Geel had de hele wedstrijd moeite met de verdedigende druk en bij Blauw-Wit werd niet meer met scherp geschoten.

Bij 10-16 kwam Thijs in het veld voor Jordi. Scott de Decker mocht ook nog wat minuten maken tegen zijn oude ploeg. Met een mooi schot bepaalde Thijs de eindstand op 13-19.

Scoreoverzicht

Na de belangrijke overwinning van vorige week bij KCC staan we nu met vier punten op de zesde plaats op de ranglijst.

Blauw-Wit 2 won ook van GG/RMcD Huis Emma 2 maar iets minder overtuigend. Het werd 14-18.

In ronde 4 van de Korfbal League krijgt Blauw-Wit op zondag 10 december KZ/Keukensale.com op bezoek. Het 2e speelt om 12.45 uur gevolgd door het 1e om 14.30 uur. De wedstrijden zijn live te volgen via eyecons.com.