Blauw-Wit wint ook thuis van HKC/Creon Kozijnen

HKC/Creon Kozijnen bood zaterdag goed tegenstand tegen Blauw-Wit. Toch won Blauw-Wit de wedstrijd overtuigend met 27-21.

Zaterdag 24 februari kwam HKC op bezoek aan de Joos Banckersweg. Vooraf een wedstrijd die ons eerste team als een target-wedstrijd had aangemerkt.

Daar waar BW1 heel vaak als een wervelwind aan de wedstrijd begon, waren  het nu de gasten uit Hardinxveld-Giesendam die als een komeet vertrokken.

Via 0-2  naar 2-4. Het vak van Roest en Brouwer leek bij vlagen niet te stoppen. Blauw-Wit kon daar tegenover Krop / Van der Wal en Niels “Stuur”straat in stelling brengen. Linda was in de wedstrijd één van de uitblinkers aan de Amsterdamse kant. In het andere vak deed Loraine van zich speken. Verdedigend was Randell weer ouderwets op dreef. Frank hield de onvoorspelbare Den Dunnen goed in de gaten en Jordi kon met veel ondersteunend werk Niels  datgene laten doen waar hij heel goed in was vandaag. Scoren. Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel waardoor de stand via 6-6 en 8-8 naar 12-10 liep en uiteindelijk werd er met 13-11 gerust.

Met een afstandsschot tekende Frank voor de 14-11 aan waarna het niet meer gelijk werd in het resterende wedstrijdgedeelte. Dat kwam mede door het inbrengen van Enzo die Jop Brouwer moest gaan verdedigen. Vanaf de 32e minuut kwam er geen score meer uit de handen van Jop en Niels kon zich alleen maar gaan richten op het aanvallen. Voeg daarbij dat Jordi directe tegenstander Roest aan banden legde en het probleem van HKC werd alsmaar groter om in de wedstrijd te blijven. Het inbrengen van Sanne Langendoen in het andere vak leek soelaas te bieden…16-15, maar Randell ging er eens goed voor staan en pas bij 27-20 mocht Sanne weer een doelpunt aantekenen.

Eindstand was 27-21. Blauw-Wit 1 heeft inmiddels 14 punten en dat is in lange tijd niet zoveel geweest. Wederom een puike wedstrijd.

Topscoorders Blauw-Wit 1: Niels 7, Randell 4, Linda 5, Lorraine & Jessica 3.

Randell viert zijn goal met het publiek – foto Theo Aurik

Door deze royale zege staat Blauw-Wit nog altijd op de zesde plaats op de ranglijst.

Blauw-Wit 2 moet blijven winnen om bij de eerste 4 te eindigen en zeker tegen ploegen die onderaan staan. Dat lukte vorige week dus niet en ook nu hadden de reserves de nodige problemen om tegen laagvlieger HKC 2 de punten in Amsterdam te houden. Werkelijk in de allerlaatste seconde scoorde “stormram” Roos de 26-25. Niet erg slim van haar tegenstandster om het schot van Roos na te kijken die daar schitterend van profiteerde. Man van de wedstrijd aan HKC zijde: Sanne Langendoen 10 doelpunten.

Opmerkelijk feit: bij de stand 6-5 scoorde Scott zijn 3e afstandsschot uit 3 pogingen. Helaas kon hij dat schotpercentage  niet vasthouden in de rest van de wedstrijd.

Topscoorders Blauw-Wit 2: Scott 6, Thijs 5, Yael 5 en Roos 3.

Blauw-Wit 3 kon op zondag 25 februari bij WINST kampioen worden in de reserve KL2. Onder grote belangstelling werd het een schitterende pot korfbal tegen TOP/IAA fresh 2. En wat een bank had het derde deze zondag. Een coach, een assistent-coach, 2 teambegeleidsters, 4 heren en 2 dames die  mochten invallen als het nodig was. Coach Kees over de wedstrijd:

“TOP had een betere rebound en meer pogingen. Blauw-Wit wist door slim te spelen het sterk voorverdedigen van TOP af te straffen. Bij de stand 12-6 ging de discipline aan de Blauw-Wit kant verloren waarna TOP sterk terugkwam in de wedstrijd.”

Van 12-6 naar 12-10 met rust. Daarna werd het via 12-12 uiteindelijk 20-20. Volgende week is 1 punt voldoende om alsnog kampioen te worden. De bloemen werden alsnog uitgedeeld.

Op zaterdag 2 maart speelt Blauw-Wit 3,2 en 1 achter elkaar bij PKC/Vertom in Papendrecht.

16:15 uur           PKC / Vertom 3 – Blauw-Wit 3 (kampioenswedstrijd?)

17:45 uur           PKC / Vertom 2 – Blauw-Wit 2 (nummer 1 – nummer 4)

19:30 uur           PKC / Vertom 1 – Blauw-Wit 1 (stuntwedstrijd?)

De wedstrijden van Blauw-Wit 1 en 2 zijn live te volgen via https://eyecons.com/.