Finale schotcompetitie C en B jeugd

16-03-2016

Nadat de F, E en D-jeugd de finales voor de beste schutter van Amsterdam in onze Blauw-Wit hal hadden gespeeld, was het afgelopen weekend de beurt aan de finalisten van de C e B-jeugd

Namens AKC Blauw-Wit namen Fleur Verhaeren (C) en Joske Oetelmans (B) deel aan deze finale. Helaas waren de schutters van AW.DTV te goed en wonnen zij in beide categorien. Fleur en Joske hebben wel 2 tickets voor de Ziggodome gewonnen en zijn er in ieder geval bij om Blauw-Wit aan te moedigen!

Hieronder een verslag van het evenement.

Zaterdag 12 maart stond in de rust van de korfballeaguewedstrijd AW.DTV tegen PKC/SWKGroep de finale van de Amsterdamse Schotcompetitie voor C en B spelers op het programma. Een week eerder waren de F, E en D spelers al aan de beurt geweest in de Blauw – Withal, nu mochten de C’s en B’s van de Amsterdamse vereniging de strijd met elkaar aangaan.

AW.DTV had in samenwerking met de combinatiefunctionarissen van Sportservice Amsterdam de organisatie goed voor elkaar en ook was er goede medewerking van de reservespelers van AW.DTV die er voor zorgden dat de deelnemers heel veel ballen konden schieten in 1 minuut.

Als eerste waren de C’s aan de beurt en één voor één werden ze omgeroepen en liepen ze in hun clubtenue het veld op. De finalisten hadden 1 minuut de tijd om zoveel mogelijk doelpunten van 5 meter te scoren.  Na 1 minuut bleek bij de C’s Naomi Does van AW.DTV de meeste doelpunten gemaakt te hebben: ze scoorde er 8 en liet de andere deelnemers daarmee achter zich.

Ook de B’s werden omgeroepen en mochten vervolgens 1 minuut aan de slag. Ook hier winst voor AW.DTV: Mees Verhoeff was met 6 doelpunten de beste. Dat er schutterskwaliteiten in de familie Verhoeff zitten, is wel duidelijk; zusje Feije won namelijk een week eerder al bij de D’s.

AW.DTV pakte zaterdag dus beide bekers, maar ook de andere finalisten gingen niet met lege handen naar huis. Zij hebben allemaal 2 vrijkaartjes gewonnen voor de finale van de Korfballeague in de Ziggo Dome op 16 april a.s.

De Amsterdamse Schotcompetitie werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door de Amsterdamse korfbalverenigingen in samenwerking met de combinatiefunctionarissen korfbal van Sportservice Amsterdam en het KNKV. Dit vanwege het feit dat de finale van de Korfballeague in de Ziggo Dome georganiseerd wordt en daardoor dicht bij de verenigingen. Het doel was om de Amsterdamse korfbaljeugd warm te krijgen voor de finale. We hopen dat dat gelukt is. Er is door de verenigingen in ieder geval enthousiast op gereageerd en hopelijk is dit de opmaat naar een traditie die nog jaren in stand blijft.

Iedereen die zich op welke wijze dan ook ingezet heeft voor de Amsterdamse Schotcompetitie wordt hartelijk bedankt en we hopen het volgend jaar weer te organiseren!

Namens de samenwerkende verenigingen en combinatiefunctionarissen,

Casper Boom

Fleur finale schotcompetitie 2015-2016
Joske finale schotcompetitie 2015-2016
Finalisten B en C 2015-2016