GTM-PHWNZZLK

In memoriam: Rini Sodenkamp

Vandaag bereikte ons het verdrietige bericht dat één van onze trouwste supporters, Rini Sodenkamp, op 84-jarige leeftijd is overleden.

In Memoriam

Ineens waren ze er, de Sodenkampjes. Zo’n 45 jaar geleden stapten ze binnen: vader, moeder en twee dochters.

De meiden gingen korfballen, en de ouders? Ach, waar we tegenwoordig veel moeite voor moeten doen was het destijds heel normaal ze werden gepakt door het verenigingsleven. Dat dit besmettelijk was blijkt wel. Beide dochters Ilona en Ardy (jeugd) hebben ook als vrijwilliger veel werk verzet, Ilona is zelfs nog lang niet klaar binnen onze vereniging.

George ontpopte zich langzaamaan tot een onmisbare kracht binnen de sporthalverhuur en begeleiding van de medewerkers. Hij zou dat tot zijn laatste ademtocht vol blijven houden.

Rini wilde wel helpen in de kantine, eerst ‘s ochtends als de kinderen speelden bij het koffie en thee schenken. Later ook bij de middagdiensten als de eerste teams speelden, of op de zondagmiddagen bij de alle lagere senioren teams, Vaak op die dagen als er weinig animo was om de diensten te draaien.  ”Iedereen heeft recht op gezelligheid, en een bitterballetje bij het biertje”

Dat heeft zij dus meer dan 40 jaar volgehouden. Niet echt officieel als commissielid maar gewoon altijd bij schuiven bij de vergaderingen, zij was immers het contact met de leden. Zij hoorde en wist vrijwel alles wat nodig was om het een ieder naar de zin te maken. Altijd vrolijk, altijd vriendelijk en behulpzaam. En er werd nog wel eens aan getwijfeld maar geloof me ze hoorde echt alles!!

De laatste maanden ging het snel achteruit en afgelopen vrijdag is zij ingeslapen. Ze is 84 jaar geworden.

Blauw-Wit is een markant geliefd lid verloren. Rini Sodenkamp het kleine vrouwtje met een ongelooflijk groot knuffelgehalte.

Het afscheid van Rini vindt plaats op woensdag 10 mei vanaf 17.00 uur in ons clubhuis. Op donderdag 11 mei wordt zij in besloten kring gecremeerd.

Het bestuur

Alle teams begonnen dit weekend hun wedstrijd met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Rini