Interview met kantinemedewerker Humphrey

Na het vertrek van Leo is Humphrey van Swieten als nieuwe kantinemedewerker Blauw-Wit komen versterken. Ter kennismaking hield de Zebraredactie een klein interview met hem.

Humphrey, welkom bij de club! Je bent dinsdag begonnen, dit is je eerste werkweek. Kun je wat over jezelf vertellen?Dank je wel! Ik ben 55 jaar en ik woon in Velsen, ben getrouwd, gelukkig en gezond.

Hoe ben je bij de club terecht gekomen?
Via gemeente Amsterdam ben ik hier gedetacheerd. Ik werk nu bijna 12,5 jaar via gemeente Amsterdam.

Je woont in Velsen, maar je hebt eerder in Amsterdam gewoond, klopt dat?
Ja, ik heb 27 jaar hier in de buurt gewoond, in de Reinier Claeszenstraat. Toen ik de baan aangeboden kreeg moest ik eerst even nadenken… waar zit Blauw-Wit? Ik was er wel eens langs gewandeld. Ik was heel blij dat ik hier mag komen werken. Het is mijn buurtje en het voelt vertrouwd tussen de mensen hier. De club luistert goed naar mijn wensen, zoals niet alleen af hoeven sluiten. De reden waarom ik dat niet wil, is dat ik drie overvallen mee heb moeten maken in vorige banen. De laatste was tien jaar geleden. Dat heeft veel impact gehad en het heeft me veel ontnomen.

Wij verwachten zeker dat we je hier een positievere werkomgeving kunnen bieden. Hoe is je eerste week bevallen?
Heel goed, ik ben hier gewoon vrij. Ik werk drie dagen in de week; dinsdag, donderdag en vrijdag, en af en toe in het weekend. Ik doe kantinewerkzaamheden en ik kook voor de selectie op dinsdag en donderdag. Dat doe ik graag, koken is een hobby van me. Gisteren heb ik Thais voor ze gekookt en ze waren zeer tevreden, ik mag blijven. Ik heb gevraagd wat ze de volgende keer willen eten – dat wordt Indonesisch. Leuk! Ik ben heel erg blij hier. Het voelt goed, ik heb overzicht en dat werkt voor mij goed.

Hier zit je midden tussen de sporters. Doe je zelf ook aan sport?
Nee, helemaal niet! Maar ik fiets veel. In de zomer zal ik hier misschien eens op de elektrische fiets heen komen. Vanuit Velsen-Noord is dat redelijk te doen, een uur en een kwartier ongeveer.

Dat is ook sport, toch? Leuk Humphrey! Wij zijn heel blij met jouw komst, en ook dat het je goed bevalt. Nogmaals, welkom bij de club!