Lindsy Krop en Scott De Decker maken de overstap naar AKC Blauw-Wit

Het bestuur is verheugd te kunnen meedelen, dat Lindsy Krop en Scott De Decker volgend seizoen uitkomen voor AKC Blauw-Wit.

De nieuwe aanwinsten en ooit jeugdinternationals wonen sinds kort samen in Zaandam en speelden afgelopen seizoen bij Groen-Geel. De bijna 25-jarige Krop is geen vreemde van de club. Een paar jaar geleden kwam zij ook al uit voor AKC Blauw-Wit. Ook speelde zij al eerder voor OVVO, Synergo, Dalto en AW/DTV. Lindsy wil graag nog stappen maken in haar ontwikkeling als speelster. Een lastig karwei, denkt zij, na het vertrek van meerdere spelers bij Groen-Geel. Krop: “De rol om de kar te moeten trekken bij Groen-Geel is op dit moment niet voor mij weggelegd. Bij Blauw-Wit is er meer onderlinge concurrentie en staat een mooi toekomstplan, waarvan ik denk dat het beter aansluit op mijn ambities en ontwikkeling.”

Scott De Decker en Lindsy Krop

De 23-jarige De Decker kijkt terug op een succesvolle tijd in de B1 van Groen-Geel, waar hij Nederlands kampioen werd. Ook speelde hij het afgelopen jaar in het 1e van Groen-Geel, dat hij samen met het kampioenschap in de B1 tot zijn hoogtepunten rekent. Naast Groen-Geel heeft Scott ook bij ADOS en KZ gespeeld. De student psychologie houdt van hard trainen en heeft een absolute wil om te winnen. Met deze mentaliteit hoopt hij in de toekomst een vaste waarde te worden in het 1e team van AKC Blauw-Wit.

Rob van Kol, commissie TopKorfbal:
Wij zijn als AKC Blauw-wit verheugd met de komst van Lindsy en Scott. Lindsy is een speler met ontzettend veel potentie die naar het hoogste niveau van Nederland kan groeien. Scott heeft recent een lang hersteltraject voltooid en moet met meer spelritme weer naar zijn niveau van 1,5 jaar geleden groeien.

AKC Blauw-wit kan hem hier goed mee begeleiden om zijn volledige potentie te bereiken. Met de komst van deze 2 spelers hoopt AKC Blauw-wit samen met het vernieuwde topsportplan zijn doelen voor de komende jaren om weer bij de top van Nederland te horen te behalen.

Het bestuur wenst Lindsy en Scott veel succes en plezier bij AKC Blauw-Wit.