AKC Blauw-Wit wint weer in uitwedstrijd

In de vijfde speelronde van Kenonz Korfbal League heeft onze hoofdmacht een derde overwinning geboekt.
Dit maal werd HKC/Creon kozijnen in een mooie spannende wedstrijd met 21-23 verslagen.

Voor deze wedstrijden werd 2 keer gewonnen en 2 keer verloren.
In eigen hal konden de Blauw Witte zebra’s het Play Off kandidaten LDODK en KZ lastig maken, maar een overwinning zat er niet in.
In de uitwedstrijden tegen KCC en Groen Geel werd eenvoudig gewonnen.

HKC/Creon Kozijnen vloog uit de startblokken maar Blauw-Wit kon aanhaken en nam gedurende de wedstrijd het initiatief over. Na een keurige eerste helft werd er gerust met een verdiende 15-13 voorsprong.

Ook in de tweede helft waren de Amsterdammers de bovenliggende partij maar het afrondingspercentage daalde en onder aanvoering van Klop en Brouwer bleef de promovendus uit Hardinxveld-Giessendam aanhaken. Er waren schitterende goals te zien waaronder de combinatie Mostard en van der Steen (Blauw-Wit) en die werd nog overtroffen door de Jumper van Klop (HKC) die het terugkijken zeker waard zijn.

De eindfase was zenuwslopend maar de “nieuwe” ploeg van Schep en van der Laan speelde de wedstrijd volwassen uit en stond er een 21-23 als eindstand op het scorebord.

Jordi van Elburg

Met 6 punten uit 5 wedstrijden kunnen wij wel zeggen dat wij deze competitie goed zijn begonnen. Het collectief staat en biedt veel perspectief voor de toekomst.

De stand na 5 speelronden

Ook het tweede team is bezig aan een sterke competitie. Met 8 punten uit 5 wedstrijden zijn ze koploper.
Tegen HKC/Creon kozijnen werd met 18-24 gewonnen.

Ook AKC Blauw Wit 3 voert de ranglijst aan in reserve Korfbal League 2. In de uitwedstrijd bij Top(s) werd wel het eerste puntverlies geleden. Het werd gelijk in Sassenheim. Een prachtige prestatie van ons derde.

Zaterdag staat landskampioen en topfavoriet PKC/Vertom op het programma. Het 1e, 2e en 3e spelen dan achter elkaar tegen PKC 1,2 en 3. Het programma is als volgt: